Update 16 mei 2022

Bij Prinsenstichting hebben we de afgelopen periode stapsgewijs afscheid genomen van de meeste coronamaatregelen. Het testbeleid, de basismaatregelen en aan aantal adviezen blijven van kracht.

  • Bezoekregeling: Er zijn geen beperkingen meer voor het aantal bezoekers dat onze bewoners thuis mogen ontvangen. Het verzoek is om in overleg met de groepsleiding af te stemmen wanneer bezoek mogelijk is. Dit om drukte te voorkomen. Het volgen van de basisregels tijdens het bezoek is en blijft belangrijk.
  • Isolatie / quarantaine / testen: de isolatieduur is bij Prinsenstichting verkort naar 5 dagen. Als er afwegingen gemaakt moeten worden over testen, kamerisolatie of groepsquarantaine, gebeurt dit altijd in overleg. Afwegingen worden gemaakt op basis van kwetsbaarheid, mentale impact en mate van contact.
  • Dagbesteding / vervoer: Het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer is vanaf 23 maart 2022 niet meer verplicht. Voor het groepsvervoer van ouderen en mensen met een verstandelijke beperking is het nog wel verplicht om een mondkapje te dragen. Onze vervoersregeling is daarom nog steeds van toepassing. Bekijk de vervoersregeling
  • Basisregels: de basisregels, ook als mensen gevaccineerd zijn: hygiëne, ventileren, testen en afstand houden. Het is niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Maar het blijft wel een veilige afstand. Geef elkaar de ruimte! 

Informatie over het coronavirus voor cliënten

  • Website Corona Steffie, Steffie legt in eenvoudige taal uit wat corona is. (Prinsenstichting is niet verantwoordelijk voor de actualiteit van Steffie)

Dagbesteding / vervoer

> Klik op de afbeelding hieronder voor de regeling over 'Vervoer'.

Prinsenstichting in het nieuws

  • "De gezondheidszorg heeft het zwaar. Maar het blijft het mooiste vak van de wereld!”, laat onze collega (en spoken-word-artiest) Levi Noë weten aan het Noordhollands Dagblad, NH Nieuws en Hart van Nederland. Bekijk het fragment hier.

Vragen?

Heeft u vragen over het coronavirus dan kunt u veel én actuele informatie vinden op de website van de rijksoverheid of bel 0800-1351 (tussen 8:00 en 18:00 uur).