Nederland telt meer dan een miljoen mensen met een licht verstandelijke beperking. Ook zij willen aan de slag met hun talenten en hun dromen realiseren. Vooroordelen en negatieve beeldvorming in de maatschappij staan hun bijdrage aan de samenleving vaak in de weg. Hoe kunnen wij dit tij keren; wat moet er gebeuren om hen volwaardig mee te laten doen?

In samenwerking met Zideris, Prinsenstichting en De Opbouw is door Turning Point en Studio Noodzaak de documentaire ‘Met Lef en Liefde’ gemaakt waarin we een aantal mensen met een licht verstandelijke beperking volgen. We brengen de uitdagingen in beeld die zij hebben in het dagelijks leven.

Uitnodiging

U bent van harte welkom om via livestream de vertoning van de documentaire 'Met Lef en Liefde' en de talkshow 'LVB doet mee'!' te volgen.

De vertoningen zijn na aanmelding bij Studio Noodzaak bij te wonen via livestream op:

• maandag 5 oktober van 13.30 - 16.00 uur
    Thema: Welke zorg en begeleiding hebben mensen met een LVB nodig?
  • dinsdag 13 oktober van 14.30 - 17.00 uur
    Thema: Hoe kunnen mensen met een LVB participeren en hoe kunnen wij hen hierbij helpen?
  • vrijdag 30 oktober van 13.30 - 16.00 uur
    Thema: Mensen met een LVB zijn oververtegenwoordigd in de strafrechtketen. Hoe voorkomen we dat?

Meer informatie:

Terugblik op première en talkshow 29 september van De Opbouw