Blijf via het nieuwsoverzicht gemakkelijk op de hoogte van de actualiteiten van Prinsenstichting.

12 juli 2021
Informatie Coronavirus

Op onze website leest u de preventieve maatregelen die wij nemen om de risico’s van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken.

Lees meer
29 juni 2021
Aandacht voor seksuele gezondheid vanaf intakegesprek

De nieuwe editie van magazine JONG Rond Amstel & Zaan is weer verschenen! Het thema is LHBTI-inclusiviteit & sensitiviteit. Onze collega Elio Heres (orthopedagoog en seksueel consulent i.o.) vraagt aandacht voor seksuele gezondheid vanaf het intakegesprek.

Lees meer
23 juni 2021
Zaans Stadsblad - editie juni

Prinsenstichting heeft tweemaandelijks een pagina in het Zaans Stadsblad. Ook in dit bijzonder corona-jaar laten we graag zien wie we zijn, wat we doen en vooral voor wie.

Lees meer
18 juni 2021
Naasten in beeld – unieke verhalen

Vanuit het programma ‘Volwaardig Leven – Begeleiding a la carte van VWS’ is een mooi magazine/boek verschenen met aandacht voor de naasten van mensen met een verstandelijke beperking. Prinsenstichting neemt aan dit traject deel met het project Flex-wonen.

Lees meer
14 juni 2021
Steunpunten weer open!

Vanaf maandag 14 juni zijn de deuren van de diverse Steunpunten weer geopend. Daar zijn we heel blij mee! We kijken er naar uit om weer gezellig samen met de deelnemers een kopje koffie te drinken en/of gezamenlijk te eten.

Lees meer
8 juni 2021
Stilstaan bij je handelen is vooruitgaan

Ons kwaliteitsrapport over 2020 is uit! Dit rapport gaat over de kwaliteit van zorg bij Prinsenstichting en is een onderdeel van het kwaliteitskader Gehandicaptenzorg.

Lees meer
3 juni 2021
Opiniestuk in Trouw - Complexe jeugdzorg ook belangrijk na het 18de jaar

In Trouw is een opiniestuk verschenen van onze gedragsdeskundige Annemarie Oonk: "Complexe jeugdzorg ook belangrijk na het 18de jaar"

Lees meer
28 mei 2021
Purmerends Nieuwsblad - editie mei

Prinsenstichting heeft tweemaandelijks een pagina in het Purmerends Nieuwsblad. Ook in dit bijzonder corona-jaar laten we graag zien wie we zijn, wat we doen en vooral voor wie.

Lees meer
17 mei 2021
Samenwerking Zodiak en artsen Amsterdam UMC

Bij meer dan de helft van de mensen met een verstandelijke beperking kan een zeldzaam genetisch syndroom worden vastgesteld. Hoe meer kennis van de lichamelijke én van de gedragskenmerken, hoe beter zorg op maat mogelijk is. Daarom werkt het Amsterdam UMC Expertise Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen (AECO) nu samen met de gedragsdeskundigen van Zodiak, het behandelcentrum van Prinsenstichting.

Lees meer
14 mei 2021
Waardevolle ontmoeting voor begeleider en cliënt: ‘Wij kennen elkaar van de kroeg’

Soms gebeurt het. Iets raakt je in het contact met een cliënt waardoor er een speciale band ontstaat. En je zeker weet dat je op je plek bent in de gehandicaptensector. Bij onze collega Levi Noë gebeurde dat in de kroeg. Hoe? Daar vertelt hij zelf over in de video die hij maakte in samenwerking met de proeftuin (H)erken jij dementie. Prinsenstichting doet mee aan deze proeftuin.

Lees meer