Blijf via het nieuwsoverzicht gemakkelijk op de hoogte van de actualiteiten van Prinsenstichting.

3 oktober 2024
Mooie publicatie over tacit knowledge

Mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperking (Z)EVMB kunnen niet vertellen hoe het met ze gaat. Toch weten ouders en zorgprofessionals het vaak als er iets met hen aan de hand is en wat er aan de hand is, soms zelfs zonder duidelijke signalen. Deze onbewuste kennis heet tacit knowledge en is belangrijk in de zorg voor mensen met (Z)EVMB. Het draagt immers bij aan het begrijpen van hun situatie, wensen en communicatie.

Lees meer
30 september 2024
Opening Buurthuis Heel Europa

Afgelopen vrijdag 27 september om 15.30 uur zijn de deuren van het nieuwe buurthuis feestelijk geopend.

Lees meer
9 september 2024
Locaties Westerkoogweg feestelijk heropend

Afgelopen zaterdag 7 september was de feestelijke heropening van onze locaties aan de Westerkoogweg. De vernieuwde woningen en dagbestedingslocatie werden officieel geopend door wethouder Harrie van der Laan.

Lees meer
31 juli 2024
Gehandicaptenzorg aanwezig met unieke boot tijdens Pride

Mensen met een verstandelijke beperking varen op zaterdag 3 augustus mee met de ‘Onbeperkt Samen boot’ tijdens de Pride Amsterdam.

Lees meer
27 juni 2024
Brownies&downieS Purmerend is vanaf dit weekend gesloten

Prinsenstichting is als franchisenemer gestopt met het concept Brownies&downieS. Wij vinden het erg jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen. Vanaf dit weekend is Brownies&downieS aan de Genuahaven 48 in Purmerend gesloten.

Lees meer
11 juni 2024
Prinsenstichting doet mee aan Prokkelweek

Deze week, 10 t/m 15 juni, is de landelijke Prokkelweek van Stichting Prokkel; een week waarin aandacht gevraagd wordt voor integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Door samen iets te doen, leer je elkaar beter kennen. Een week die vaak een startpunt vormt voor verandering, voor mensen met én zonder verstandelijke beperking.

Lees meer
15 mei 2024
Ik heb het nog nooit gedaan, dus denk dat ik het wel kan

“Sinds september 2023 werk ik bij Chill Out+ en de BSO+. Elke maandag bij de BSO+ en elke donderdag de ene week bij de Chill Out+ en de andere week bij de BSO+. Romanja Mast, 29 jaar, is ervaringsdeskundige bij Prinsenstichting. Voorheen werkte ze bij Dienstverlening en zat ze in de Medezeggenschapsraad. “Ik heb veel geleerd maar vond het allemaal niet zo leuk meer”, vertelt ze. “Ik wilde eens wat anders doen.”

Lees meer
15 mei 2024
Europese Verkiezingen; stemmen in Eetcafé De Prins in Kwadijkerpark

Op donderdag 6 juni worden de Europese Verkiezingen gehouden. Bureau Verkiezingen van de gemeente Purmerend heeft in samenwerking met Prinsenstichting, net als vorig jaar, gezorgd voor een stembureau in Eetcafé De Prins, Kwadijkerpark 66.

Lees meer
7 mei 2024
Trots op samenwerking met Stichting Prokkel

Een prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand mét een verstandelijke beperking en iemand zonder verstandelijke beperking. Samen iets doen en elkaar zo beter leren kennen, dat is waar ‘prokkelen’ om draait.

Lees meer
2 mei 2024
Twee minuten stilte voor Melanie

Op 15 april jl. vond een ernstig geweldsincident plaats binnen de geestelijke gezondheidszorg. Daarbij kwam zorgmedewerker Melanie, van Mondriaan uit Heerlen, om het leven. Ook vanuit De Opbouw, waar Prinsenstichting onder valt, gaan onze gedachten uit naar haar, haar naasten, haar collega's en iedereen te maken krijgt met geweld op het werk. 

Lees meer