Naar overzicht

“Sinds september 2023 werk ik bij Chill Out+ en de BSO+. Elke maandag bij de BSO+ en elke donderdag de ene week bij de Chill Out+ en de andere week bij de BSO+. Romanja Mast, 29 jaar, is ervaringsdeskundige bij Prinsenstichting. Voorheen werkte ze bij Dienstverlening en zat ze in de Medezeggenschapsraad. “Ik heb veel geleerd maar vond het allemaal niet zo leuk meer”, vertelt ze. “Ik wilde eens wat anders doen.”

Via de coach van de MZR is Romanja bij de Chill Out+ en BSO+ terecht gekomen. “Zij is invalkracht bij de Chill Out+ en toen ik zei dat ik ander werk wilde en het liefst iets met kinderen, dacht ze daar meteen aan. Ik mocht een dagje stage lopen en dacht meteen ‘ja, dit wil ik’. Maar ik vond het ook wel spannend hoor.”

Beetje wennen
“Gelukkig mocht ik op een rustige groep beginnen. Ik moest echt wel een beetje wennen. Maar mijn collega’s Lisa, Ilona en Marian zijn heel lief voor mij. Nu werk ik op een groep met wat drukkere kinderen. De kinderen komen van 14.30 – 17.30/18.00 uur. We beginnen aan tafel met wat drinken en een middagsnack. Ik dek de tafel en zet alles klaar. Maar eerst pak ik de vaatwasser uit, want anders heb ik geen borden natuurlijk”, lacht Romanja.

Romanja: “Ik doe ook spelletjes met de kinderen. Maar ik bedenk zelf geen spelletjes. Dat vind ik nog een beetje moeilijk. Bij de BSO+ doe ik ongeveer hetzelfde. De kinderen zijn alleen jonger.”

Nieuwe energie
Bij de Chill Out+ gaan we elke donderdag met de kinderen naar de ballenbak en het luchtkussen. Ik let op of het allemaal goed gaat. Maar soms spring ik ook lekker mee. Na het werk ben ik wel moe maar dat vind ik niet erg. Ik vind het heel leuk werk. Ik stap in mijn auto en rij naar huis of ik haal eerst boodschappen. Ik zet de radio aan en zing mee met de muziek. Dan krijg ik weer nieuwe energie.”

Romanja wil nog even wat kwijt. “Als je iets wil, ga er dan voor! Laat je niet zeggen dat je iets niet kan! Want als je iets niet probeert, weet je het ook niet!”

 

 

Naar overzicht