Karin (55 jaar) komt al tien jaar alle dagen bij Fred’s in het atelier. Fred’s atelier en kadoshop hoort bij Prinsenstichting in Purmerend.

Karin vertelt: "Ik vind het leuk om te tekenen en kleien. Ik ben dan op mezelf en dat geeft me een rustig gevoel. Ik wil gewoon lekker bezig zijn; dan heb ik geen tijd om te piekeren. Als ik een minder goede dag hebt, helpt tekenen en kleien mij om van ROOD weer naar GROEN te komen. Dan ben ik gelukkig. Ik hou van gezelligheid en troost mensen graag. Het is fijn in het atelier met Nicole, de kunstenares die ons begeleidt. Ze helpt me ook met de regels in het atelier en in de groep. Daar leer ik van."

"Ik ben vooral gek op het natekenen van gezichten", vertelt Karin: "Van BN’ers of van het koningshuis. Bijvoorbeeld foto’s van Wilhelmina of van mensen in historische kostuums. Ik ga daarom vaak naar de bibliotheek om boeken te halen waarin ik afbeeldingen kan vinden. Kleien vind ik ook leuk. Vooral schalen en beeldjes van mensen. In het atelier werken we in opdracht en voor Fred’s kadoshop maar ik maak ook vrij werk."

Aangezien Karin graag nog meer wil leren in de kunst, is zij iedere woensdagavond ook te vinden bij kunstenaar Henk Fakkeldij. Daar volgt zij lessen met een groep mensen zonder beperking. Samen hebben zij een kunstwerk gemaakt voor op straat.