Brainspotting is een therapievorm die zich met name richt op de verwerking van trauma en andere blokkades. 

Wat is het?

Brainspotting is een therapievorm waarbij je je ogen op een specifiek punt richt en openhoudt terwijl je naar muziek luistert via een koptelefoon. Je ondergaat het diepgaande verwerkingsproces dat je hersenen zelf op gang brengen. Als iemand over iets praat, blijft hij of zij naar een bepaald punt kijken. Als de oogpositie op dat punt vastgehouden wordt, raken bepaalde gebieden in de hersenen gestimuleerd. Hierdoor kan informatie die in die gebieden in de hersenen en in het lichaam ligt opgeslagen worden aangesproken en zich gaan oplossen. Het voordeel van brainspotting is dat er geen noodzaak is om over de problemen of klachten te kunnen of moeten praten. De behandeling is relatief kort, blijvend en met diepgaand resultaat.

Wanneer Brainspotting?

Brainspotting is een therapievorm die ingezet kan worden voor de verwerking van trauma of andere blokkades waarbij ook juist die gebieden in de hersenen worden bereikt, die onbewust zijn. Deze blokkades kunnen ons dagelijks leven op een negatieve wijze beïnvloeden, door bijvoorbeeld angstaandoeningen, stress gerelateerde klachten, lichamelijke klachten, hechtingsproblematiek en verslavingen. 

Voor wie?

Voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking die klachten ondervinden op lichamelijk en/of psychisch gebied. Dit kunnen vele verschillende klachten zijn. 

Door wie?

Psychologen en orthopedagogen die een vervolgopleiding brainspotting hebben gedaan.

Veelgestelde vragen

Bel onze zorgconsulent van Bureau Cliëntondersteuning via 088 513 23 60 (Wonen, Logeren en Deeltijdverblijf) of 088 513 23 61 (Dagbesteding en overige diensten) op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 12.30 uur. Of gebruik het online aanmeldformulier om direct aan te melden.

Onze zorgconsulenten van Bureau Cliëntondersteuning weten precies of dit voor jouw situatie de beste oplossing is. Bel gerust naar 088 513 23 61  of gebruik het contactformulier.

Onze zorgconsulenten van Bureau Cliëntondersteuning kijken graag samen met jou welke ondersteuning thuis mogelijk is. Bel gerust naar 088 513 23 61 of gebruik het contactformulier.