Wat is het?

Psychodiagnostisch onderzoek wordt uitgevoerd om breed te kijken naar waar bepaalde klachten vandaan komen en hoe je als uniek persoon in elkaar zit met als doel dat je het beste uit jezelf kan halen. Tijdens het onderzoek willen we zoveel mogelijk relevante informatie verzamelen. Daarom gebruiken we tijdens het onderzoek verschillende middelen. Afhankelijk van de hulpvraag wordt bepaald welke middelen nodig zijn. Vaak bestaat een onderzoek uit gesprekken, het afnemen van vragenlijsten, observaties en de afname van praktische testen. Ook kijken we naar de interactie met mensen die voor jou belangrijk zijn. De resultaten van het onderzoek worden uitgewerkt in een verslag en met jou en eventueel jouw ouders/begeleiders of andere verwanten besproken. De totale duur van het onderzoek van het eerste kennismakingsgesprek tot aan het bespreken van de resultaten is ongeveer vier maanden.

Wanneer?

Er zijn verschillende redenen om psychodiagnostisch onderzoek uit te voeren. Het psychodiagnostisch onderzoek wordt met name ingezet als jijzelf en/of jouw omgeving vragen hebben over wat er aan de hand is en hoe jij het beste ondersteund kan worden in het dagelijks leven.

Voor wie?

Voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking of moeilijk lerend niveau met uiteenlopende klachten en hulpvragen.

Door wie?

Dit onderzoek wordt gedaan door orthopedagogen en psychologen in samenwerking met psychodiagnostisch medewerkers. Binnen Zodiak werken we interdisciplinair. Dit betekent dat er afhankelijk van de vraag ook andere disciplines betrokken worden bij het onderzoek, zoals een arts, seksuoloog, logopedist, fysiotherapeut en ergotherapeut.

Zelfstandig Wonen

Wil je zelfstandig wonen, maar wil je daarbij wel kunnen terugvallen op ondersteuning? Dat begrijpen wij. En Prinsenstichting kan jou deze begeleiding bieden!

Zodiak Behandeling Psychologisch Autisme Coaching

Een kind met een verstandelijke beperking vraagt soms extra inspanning om bij de eigen familie op te groeien. Prinsenstichting kan ondersteuning bieden, bijvoorbeeld met Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling (IOG). Ook Thuisondersteuning is een mogelijkheid.

Cairostraat 100

Als thuis wonen bij je ouders niet meer gaat, zijn er verschillende woningen voor kinderen en jongeren.

Coyotestraat 7

Wil je zelfstandig wonen, maar kunnen terugvallen op ondersteuning? Bij Zelfstandig Wonen kan dit!

Kwadijkerpark 19A

Wonen met begeleiding biedt jou een passende combinatie van activiteit, rust en privacy.

Cornwallhof 7

Wonen met begeleiding en verzorging biedt jou een passende combinatie van activiteit, rust en privacy.

Cornwallhof 7

Je eigen leven leiden en toch kunnen rekenen op deskundige begeleiding. Dat is ‘Wonen met intensieve begeleiding’.

3 Luchtfoto Kwadijkerpark

Flex-wonen is deeltijdverblijf op maat. Hierdoor kun je zo lang mogelijk thuis wonen in je vertrouwde omgeving met je eigen familie om je heen.

Dienstverlening

Het hebben van werk of het volgen van dagbesteding geeft betekenis aan je dagelijkse leven.

Brainspotting is een therapievorm die zich met name richt op de verwerking van trauma en andere blokkades.

Imaginaire Rescripting (IR) is een behandelvorm die ingezet wordt om nare herinneringen te herschrijven.

IMH wordt ingezet bij diagnostiek en/of behandeling waarbij gedacht wordt aan problemen in de relatie/interactie tussen ouder en kind.

Veelgestelde vragen

Bel onze zorgconsulent van Bureau Cliëntondersteuning via 088 513 23 60 (Wonen, Logeren en Deeltijdverblijf) of 088 513 23 61 (Dagbesteding en overige diensten) op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 12.30 uur. Of gebruik het online aanmeldformulier om direct aan te melden.

Onze zorgconsulenten van Bureau Cliëntondersteuning weten precies of dit voor jouw situatie de beste oplossing is. Bel gerust naar 088 513 23 61  of gebruik het contactformulier.

Onze zorgconsulenten van Bureau Cliëntondersteuning kijken graag samen met jou welke ondersteuning thuis mogelijk is. Bel gerust naar 088 513 23 61 of gebruik het contactformulier.