Naar overzicht

In 2018 zijn vier cliënten gestart met de opleiding tot woonhulp en hebben deze succesvol afgerond. Een woonhulp helpt de begeleiding met onder andere huishoudelijke taken en doet diverse activiteiten met cliënten. Jobcoach Ingrid de Jong ging in gesprek met Amy Nguyen, werkzaam als woonhulp op Kwadijkerpark 56 en Kevin Buiter, cliëntbegeleider op Kwadijkerpark 56.

Kevin opent het interview door te zeggen dat iedereen blij is met Amy als woonhulp op Kwadijkerpark 56. Amy zelf, de cliënten maar zeker ook de collega’s van Kwadijkerpark 56.

Amy, wanneer ben je gestart met de opleiding tot Woonhulp?
Amy: “Ik ben in 2018 gestart met de opleiding woonhulp en heb in 2020 mijn diploma gehaald. Voordat ik met de opleiding begon werkte ik op het Abel Tasmanplein, maar ik wilde graag wat anders doen. Via Almer Vet hoorde ik dat er een opleiding tot woonhulp startte. Dat leek me super leuk. Ik hoorde bij de eerste groep cliënten die werden opgeleid. Ik liep stage op Werthweijde wat nu Kwadijkerpark 56 heet en bij de Zorgcirkel. Daarnaast heb ik ook een erkend schoonmaakdiploma gehaald.”

“In 2021 ben ik als woonhulp op Kwadijkerpark 56 komen werken. Elke maandag en donderdag werk ik er van 9.00 – 15.00 uur met heel veel plezier. Allereerst maak ik ontbijt voor de cliënten, daarna maak ik de bedden op en help met de verzorging van cliënten. Vervolgens help ik hen naar de kar zodat ze naar dagbesteding kunnen gaan. Ik ga mee en doe allerlei leuke activiteiten met ze. Als laatste maak ik de lunch klaar.”

Amy gaat verder: “Op dinsdagochtend volg ik de training Brug naar Werk. We zijn al bij de laatste module en ik hoop binnenkort mijn diploma te halen. Ik ben ook gediplomeerd ervaringsdeskundige en vergader iedere woensdagochtend met de andere ervaringsdeskundigen. Daarnaast wordt ik ook regelmatig gevraagd om als ervaringsdeskundige klussen te doen.”

Kevin, jij bent een collega van Amy. Hoe vinden jullie het dat Amy bij jullie werkt?
Kevin: “Amy is een hele gezellige aanvulling, de cliënten trekken  naar haar toe en Amy neemt ons veel werk uit handen. Ik kan het andere woongroepen waar het mogelijk is, ook echt aanraden. Voor ons is het een win-win situatie. Het klikt goed met Amy en ons als collega’s, het is echt een goede match. We zien dat Amy enorm gegroeid is!”

Amy, tot slot, wat zijn jouw toekomstplannen?
Amy: “Ik wil graag zelfstandig wonen, mijn scooter rijbewijs halen en gaan samenwonen met mijn vriend.”

 

V.l.n.r: Amy Nguyen, Jolanda Swart en Kevin Buiter

Naar overzicht