Als thuis wonen bij je ouders niet meer gaat, zijn er verschillende woningen voor kinderen en jongeren.

 

Gezinswoning

In een gezinswoning woon je (soms samen met een ander kind) in een gewoon huis, in een gewone straat, bij een medewerker van Prinsenstichting met zijn/haar partner en eventueel gezin. Zo kan je toch opgroeien in een geborgen omgeving en deel uitmaken van een gezin. De medewerkers binnen gezinswonen zijn gediplomeerde begeleiders. Zij worden zo nodig ondersteund door gedragsdeskundigen. Zij geven jou de professionele zorg en begeleiding die je nodig hebt. Hierbij blijft de rol van je ouders erg belangrijk in de opvoeding en bij andere belangrijke keuzes.

Gezinshuis

In een gezinshuis woon je samen met andere kinderen met een verstandelijke beperking in een gezin. De gezinshuisouders zijn gediplomeerde medewerkers van Prinsenstichting. Je gaat naar school óf dagbesteding en als je thuis komt kun je iets voor jezelf doen of spelen met andere kinderen. Net als thuis vertellen je gezinshuisouders hoe laat je naar bed moet, of dat je gewoon je groente op moet eten. Tweewekelijks zijn de gezinshuisouders een weekend vrij. Dan wordt de opvang in overleg op een andere manier georganiseerd. Dit geldt ook voor vakanties van de gezinshuisouders.

Groepswoning

In een groepswoning woon je met andere kinderen die allemaal hun eigen achtergrond hebben. De begeleiders proberen je te motiveren om zover mogelijk te komen in je ontwikkeling.

Behandelvoorziening De Schar

De Schar is een leeromgeving in Schagen waar je voor een korte of langere tijd kunt wonen. Het is een veilige plek waar je leert ontdekken hoe jij het beste kunt gaan leven, wonen en werken. Samen met jou kijken we welke begeleiding en ondersteuning je daarbij nodig hebt. Bij De Schar helpen we jou toe te groeien naar een eigen leven op een plek die past bij wat jij kunt en wilt.

 

Locaties

Baanakker 15
Baanakker 15

Baanakker 15 1446 GX Purmerend

Bij Baanakker 15 wonen kinderen met een verstandelijke beperking. Na een rustperiode, bekijken we samen wie het kind is en wat het kind nodig heeft om zich verder te kunnen ontwikkelen.

Cairostraat 100
Caïrostraat 100-106

Caïrostraat 100-106 1448 PA Purmerend

In deze woning wonen kinderen van verschillende niveaus. We proberen kinderen te motiveren om zover mogelijk te komen in hun ontwikkeling.

Lamastraat 10
Lamastraat 8-10

Lamastraat 10 1448 WD Purmerend

Op de Lamastraat 8 - 10 wonen jongeren met een verstandelijke beperking die leren om zelfstandig te gaan wonen. Je woont hier tijdelijk totdat je een vervolgstap kunt maken.

Schar
Schar 1

Schar 1 1741 RR Schagen

Op Schar 1 wonen kinderen in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Het kind is geheel afhankelijk van de regie die door de begeleiding wordt geboden. Er wordt zorg op maat geleverd via een individueel dagprogramma. Naar mate het kind zich ontwikkeld is doorstromen naar een lichtere zorgbehoefte mogelijk.

Schar
Schar 1A

Schar 1 1741 RR Schagen

Op Schar 1A wonen jongeren met een licht verstandelijke beperking. We begeleiden hen naar zelfstandigheid en kijken naar mogelijkheden om hun vaardigheden uit te breiden.

Schar
Schar 4A

Schar 4 1741 RR Schagen

Op Schar 4a wonen jongeren met een licht verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblematiek. Daarnaast is er vaak sprake van hechtingsproblematiek. Het doel is om de jongeren te leren zo zelfstandig mogelijk te leven.

Veelgestelde vragen

Bel onze zorgconsulent van Bureau Cliëntondersteuning via (0299) 459 330 (Wonen, Logeren en Deeltijdverblijf) of (0299) 459 334 (Dagbesteding en overige diensten) op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 12.30 uur. Of gebruik het online aanmeldformulier om direct aan te melden.

Onze zorgconsulenten van Bureau Cliëntondersteuning weten precies of dit voor jouw situatie de beste oplossing is. Bel gerust naar (0299) 459 334 of gebruik het contactformulier.

Onze zorgconsulenten van Bureau Cliëntondersteuning kijken graag samen met jou welke ondersteuning thuis mogelijk is. Bel gerust naar (0299) 459 334 of gebruik het contactformulier.