Naar overzicht

In februari verhuizen ruim 130 cliënten vanuit woonpaviljoens in Kwadijkerpark naar 3 nieuwe panden in hetzelfde park. Cliënten en medewerkers kijken ernaar uit! Op weg naar de verhuizing, delen verschillende betrokkenen hun verhaal. In deze zesde aflevering van de verhalenserie is het woord aan persoonlijk activiteitenbegeleider Greg Lemmers:

“In de groep waar ik werk, wonen jongeren tussen 20 en 28 jaar. Zij hebben problemen met hechting, last van extra spanning en kunnen met agressie reageren. De groep gaat 1 op 1 over naar de nieuwbouw maar er komen ook een paar nieuwe cliënten bij. En er komt een crisisplek bij. Dit betekent dat er nieuwe medewerkers bij ons team komen.  

Om contactpersoon te zijn voor de nieuwbouw en de verhuizing, vond ik best wel spannend. Het is een nieuwe rol voor me en ik kende de cliënten nog niet zo goed. Maar collega’s van Facilitair hebben me goed geholpen. We hebben kleuren gekozen en ik ben bij leveranciers zoals een keukenboer geweest. Dit waren leuke ervaringen.

De cliënten zijn heel begaan. Zij willen meeslissen. Welke kleuren komen op de muur en waar is fotobehang gewenst? Cliënten hebben een paar keer een rondleiding gehad. Daarbij gaf ik aan dat wat zij zagen nog niet is zoals het straks gaat worden. Dat kunnen zij zich lastig voorstellen. Zij reageren wel eens wat negatief. Bijvoorbeeld niet tevreden zijn met de grootte van de tuin of dat er een gat in de muur zit vanwege het verleggen van een thermostaatknop. Ik leg dan uit dat het wennen is en dat het gat gerepareerd is voor de verhuizing. Ze hebben veel vragen en “ja, maar” hoor ik regelmatig. Geduld hebben is wel lastig voor ze. Ze willen eigenlijk nu of binnen 10 minuten antwoord. De verhuizing is heel spannend voor ze. Dat geeft best wat stress. Ik geef eerlijk antwoord. Als ik iets nog niet weet, vraag ik hen om geduld te hebben. Als ik het antwoord heb, kom ik bij je terug. Dat werd over het algemeen goed opgepakt. Ze bleven netjes naar mij toe.

Ik ben er trots op dat ik deel mocht uitmaken van het vormgeven van de nieuwbouw voor onze groep. Het heeft heel wat voeten in de aarde, maar is ook heel leerzaam.”

Naar overzicht