Naar overzicht

Prinsenstichting gaat intensiever samenwerken met de politieacademie in Drachten. De politie krijgt regelmatig te maken met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB). Medewerkers van De Schar (behandelcentrum in Schagen) en LVB-woningen in Purmerend willen graag hun kennis en ervaring delen met de studenten.

Marc Meekhof (senior persoonlijk begeleider De Schar) vertelt: “LVB-jongeren worden vaak niet goed begrepen of overschat. Deze jongeren zijn verbaal vaak sterk en hun beperking is niet altijd zichtbaar. In de interactie met mensen in hun omgeving, ontstaan dan problemen. We nemen studenten graag mee in de wereld van de LVB-jongeren. In Schagen hebben we een fijne samenwerking opgebouwd met de politie. De wijkagent komt een paar keer per week langs en daardoor ontstaat vertrouwen. Dat is een goede basis om met elkaar problemen op te lossen.”

Prinsenstichting op stagemarkt politieacademie

In september waren medewerkers van Prinsenstichting aanwezig op de stagemarkt van de politieacademie. Zij vertelden studenten over Prinsenstichting en de doelgroep LVB. De studenten reageerden hier enthousiast op. Ook werden de voordelen besproken als  studenten in de eerste jaren van de politieacademie ervaring opdoen met deze doelgroep. Bij de politie krijgt men steeds meer te maken met deze doelgroep, die een gespecialiseerde aanpak vraagt. 

Stage lopen, VIP-panel en gastlessen

De politieacademie en Prinsenstichting hebben meer plannen om samen te werken. Zoals stage lopen bij Prinsenstichting, zodra de coronamaatregelen dat toelaten. Ook zijn medewerkers van Prinsenstichting uitgenodigd om deel te nemen aan een VIP-panel van de politieacademie. Tijdens bijeenkomsten presenteren studententeams hun resultaten aan het panel dat bestaat uit genodigden vanuit verschillende organisaties. De studententeams worden uitgedaagd om hun resultaten nog scherper maken. Daarnaast willen medewerkers van Prinsenstichting gastlessen verzorgen. Medewerkers van Prinsenstichting kijken ernaar uit om de plannen uit te voeren en hopen dat LVB-jongeren hierdoor beter begrepen worden.

Naar overzicht