Naar overzicht

Special Arts richt zich op kunst en beperking. De stichting wil graag dat alle mensen met een beperking aan kunst kunnen doen en hun talenten daarvoor kunnen ontwikkelen.

In deze roerige tijd waarin de wereld er door het Coronavirus anders uitziet, is het digitale Special Arts Bulletin ontwikkeld. Het bulletin verschijnt meerdere malen per week ter inspiratie voor iedereen die zich thuis digitaal wil omringen met kunst.

Elke editie wordt een persoon/organisatie gevraagd een keuze te maken uit de Special Art Collectie. Dit keer aan Hanneke de Ridder, directeur Ontwikkelingsgerichte Zorg & Cultuur Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie en voorzitter Kunstcommissie Prinses Máxima Centrum. Zij koos voor het schilderij van Sandro Bottari. Sandro werkt als kunstenaar bij Fred's kunstatelier, Breedstraat 16 in Purmerend.

Hanneke de Ridder: "Dit kunstwerk van Sandro is kleurig en in balans. Je kunt er veel in zien, misschien wel een prinsesje met een kroontje op haar hoofd. Ze kijkt je vrolijk en recht aan en heeft hartjes en bloemetjes om zich heen en de parmantige vogels lijken wel samen op stap (waar naar toe?) en halen buiten naar binnen; iets wat we in het hele centrum belangrijk vinden.
Vanuit de kunstcommissie vinden we kunst op de Ouder Kind Kamers (OKE) belangrijk, omdat het de kinderen kan afleiden, inspireren en een eigen sfeer aan de OKE kan geven. Zo hopen we dat een kind zich meer ‘thuis’ voelt en de stress wat kan loslaten. Ook kunnen ouders en medewerkers het gebruiken om er met het kind over te praten.”

Wat een mooie woorden. We zijn natuurlijk super trots op Sandro!

 

 

Naar overzicht