Naar overzicht

ODC Wegwijzer is gestart in de Martin Luther Kingschool (ZMLK-onderwijs). Inmiddels is ook een tweede locatie geopend in ’t Carrousel (openbare basisschool). We zijn blij met de nieuwe locatie omdat we de kinderen zo in een rustige omgeving kunnen behandelen en begeleiden.

Sinds de start in 2013 heeft het ODC van Prinsenstichting zich ontwikkeld tot een volwaardig orthopedagogisch dagcentrum voor kinderen van ongeveer 2 tot 12 jaar. We verzorgen de behandeling en begeleiding van kinderen die niet kunnen meekomen op een reguliere opvang of school vanwege zijn ontwikkeling of andere problemen.

Binnen ODC Wegwijzer behandelen en begeleiden we kinderen met verschillende achtergronden, maar bij alle kinderen is sprake van een algehele ontwikkelingsachterstand met bijkomende stoornissen/beperkingen:

  • In drie groepen krijgen kinderen behandeling en werken zij toe naar onderwijs. In deze groepen staat met name het leren en werken centraal. Vanaf 2013 zijn 13 kinderen doorgestroomd naar het onderwijs en 17 kinderen zijn doorgestroomd naar dagbesteding.
  • Op de vierde groep wordt tevens behandeling geboden. Bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, motoriek en sensorische integratie, maar staat de dagelijkse verzorging ook voorop. Behandeling is tevens afgestemd op de lichamelijke mogelijkheden van de kinderen.

Daarnaast zijn er ook kinderen die gebruik maken van andere voorzieningen zoals thuisondersteuning, intensieve orthopedagogische gezinsbehandeling of consultatie bij de Arts Verstandelijk Gehandicapten. Door dit integrale aanbod kunnen zij langer thuis blijven wonen en zijn de lijnen kort tussen de verschillende disciplines.

 

Naar overzicht