Naar overzicht

Soms gebeurt het. Iets raakt je in het contact met een cliënt waardoor er een speciale band ontstaat. En je zeker weet dat je op je plek bent in de gehandicaptensector.

Bij onze collega Levi Noë gebeurde dat in de kroeg. Hoe? Daar vertelt hij zelf over in de video die hij maakte in samenwerking met de proeftuin (H)erken jij dementie voor het Kennisplein Gehandicaptensector. Klik hier voor de video.

Prinsenstichting is deelnemer aan de proeftuinen (h)erken jij dementie. Mensen met een verstandelijke beperking krijgen vaker dementie en vaak al op jongere leeftijd. De juiste ondersteuning is dan erg belangrijk. Het is niet alleen lastig te herkennen, maar ook een uitdaging hoe je de juiste ondersteuning biedt. Het samenwerkingsverband (H)erken jij dementie werkt aan het verbeteren van het signaleren en vaststellen van (mogelijke) dementie bij mensen met een verstandelijke beperking. Als Prinsenstichting doen we als proeftuindeelnemer mee aan dit programma (tot en met 2021).

Zo ontwikkelen we kennis om nog beter zicht te krijgen op het signaleren en vaststellen van dementie bij mensen met een verstandelijke beperking. En we kijken wat werkt in de ondersteuning en wat nog beter kan. ​ 

Naar overzicht