Naar overzicht

Het is half november en de kans is groot dat we rekening moeten houden met winterse omstandigheden. Sneeuw, ijzel, hevige regen en storm hebben invloed op de doorstroming van het verkeer. Dit houdt in dat er ten aanzien van het woon- werkverkeer situaties kunnen ontstaan waardoor Connexxion niet de strakke vervoerstijden kan aanhouden die ze nu hanteren.

Het kan dus bij slechte weersomstandigheden voorkomen dat cliënten langer onderweg zijn, later worden opgehaald en thuis worden gebracht. Connexxion doet echter zijn uiterste best om cliënten zo snel mogelijk naar de bestemming te vervoeren. 

Afgifte Code Rood

Bij Code rood in de ochtend: Na afgifte van een code Rood door het KNMI landelijk of regionaal, kan het zijn dat Connexxion geen woon-werkverkeer mag verzorgen. Connexxion zal na het afgeven van de Code Rood en na beoordeling van de lokale situatie, wonen en dagbesteding zo snel mogelijk informeren over de vervoersomstandigheden. 

Mocht er gedurende de dag vanwege verslechterde weersomstandigheden een Code Rood dreigen, zal Connexxion in overleg met de dagbesteding- en eventueel woonlocaties, de cliënten zo veilig en spoedig mogelijk terug naar de woonlocatie vervoeren. Connexxion zal bijvoorbeeld extra taxi’s inzetten om alle cliënten zo snel mogelijk te kunnen vervoeren. Dit kan inhouden dat cliënten eerder naar hun woning worden vervoerd.

 

Naar overzicht