Naar overzicht

In februari 2021 verhuizen ruim 130 cliënten vanuit woonpaviljoens in Kwadijkerpark naar 3 nieuwe panden, ook in Kwadijkerpark. Cliënten en medewerkers kijken ernaar uit! Op weg naar de verhuizing, delen verschillende betrokkenen hun verhaal. In deze tweede aflevering is het woord aan Marjo Koster, moeder van Daniël.

“Mijn zoon verhuist naar de nieuwbouw vlakbij de ingang van het Kwadijkerpark. De groep waarmee Daniël samen woont, blijft hetzelfde. Er komt alleen geen crisisbed meer. Dat zal wel wat meer rust geven. In de nieuwe woning zijn alle kamers van de cliënten voorzien van een eigen badkamer. Dat was hij ook gewend op de vorige woning aan de Caïrostraat. Toen hij verhuisde naar de Kleine Koog was het wel even wennen. Een oud paviljoen met gedeelde badkamer. Daardoor raken persoonlijke verzorgingsspulletjes snel weg. Dat hoort ook wel een beetje bij deze groep. Maar ik kan niet wachten tot hij mag verhuizen naar de nieuwbouw. Het is zo fijn dat Daniël een kamer krijgt met een aparte slaapkamer en eigen badkamer. Hij zit namelijk graag op zijn kamer. Het is fijn dat bij de verdeling van de ruimere kamers, de begeleiders hiermee rekening hebben gehouden.

 

De woning wordt supermooi. Samen met andere ouders en begeleiders heb ik een rondleiding gekregen. Er is goed over nagedacht. Alles is nieuw. De groep gaat echt een frisse start maken. De inrichting van de cliëntkamers is voor rekening van de ouders of verwanten. Ik ben er al druk mee bezig. Er komt een extra linnenkast om alle kleding kwijt te kunnen en een nieuwe TV. Ik zoek nog een leuke chaise longue en er gaan ook meubels mee. Voor de muren en gordijnen heb ik gekozen voor een rustige grijstint. Ik ga ook nog voor plantjes zorgen. En ik wil nog iets bedenken voor de deur en de ramen tegen de inkijk. Daniel houdt van mooie dingen. Ik verwacht wel dat hij gaat genieten van zijn nieuwe kamer. De kamer is heel licht, de vloer is prachtig en de badkamer is mooi betegeld. Straks kan ik alle verzorgingsspulletjes gewoon laten staan in de badkamer.

In de nieuwbouw in de noordpunt van Kwadijkerpark komt ook het Eefcafé. Daar ben ik vrijwilliger. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan in een omgeving waar alles nieuw is.”

Klik hier voor meer verhalen en informatie over de nieuwbouw.

Naar overzicht