Naar overzicht

In februari 2021 verhuizen ruim 130 cliënten vanuit woonpaviljoens in Kwadijkerpark naar 3 nieuwe panden, ook in Kwadijkerpark. Cliënten en medewerkers kijken ernaar uit! Op weg naar de verhuizing, delen verschillende betrokkenen hun verhaal. In deze eerste aflevering is het woord aan Willem van der Linden (senior projectleider Bouw en Vastgoed bij De Opbouw):

“De gebouwen aan het begin van Kwadijkerpark hebben een uitstraling; in Engelse cottagestijl. Net zoals de overige woningen in Kwadijkerpark, die in 2013 in gebruik zijn genomen. In het gebouw in de Noordpunt van Kwadijkerpark is de stijl wat afgevlakt. Hier zijn zwarte elementen en strakkere lijnen gevolgd. In de nieuwe woningen krijgen alle cliënten een kamer met een eigen badkamer. Ook is de indeling veel huiselijker. De ingang van woning komt direct uit op de gezamenlijke woonkamer. Links en rechts daarvan liggen de kamers van de cliënten. Ook zijn de woningen ruimer.

De woningen zijn voorzien van luchtverwarming én luchtkoeling waarbij in iedere ruimte de temperatuur in te stellen is. Daarnaast zijn de woningen goed geïsoleerd. Bij de bouw is rekening gehouden met het huisvesten van cliënten met verschillende achtergronden. De muren zijn 25 cm dik en van kalkzandsteen. Dit is vergelijkbaar met woning scheidende wanden in de woningbouw. Hiermee kunnen we geluidsoverlast beperken voor medebewoners. Ook zijn veel kamers voorzien van buitendeuren. Daardoor is de kamer geschikt voor cliënten met verschillende niveaus van zelfstandigheid. Kan de cliënt meer zelfstandigheid aan, dan kan deze de buitendeur als voordeur gebruikten. 

Cliënten en medewerkers gaan er echt op vooruit. Aan de andere kant zal het wel wennen zijn. Het is niet meer zo knus en verscholen in het groen. Het kost tijd voordat de tuinen rondom de nieuwe panden volgroeid zijn. Maar de woonpaviljoens zijn gewoon op en renoveren was te kostbaar. De woonpaviljoens worden gesloopt en maken plaats voor een nieuwe woonwijk, die projectontwikkelaar AM en woningbouwvereniging Rochdale ontwikkelen. 

Ik ben er trots op dat we de planning bijna hebben gehaald. De doelstelling die we voor ogen hadden is op het einde pas gesneuveld door externe factoren. De voorbereiding is ook kort geweest en we zijn binnen het budget gebleven. In het proces hebben we veel afgestemd met collega’s zodat we zoveel mogelijk wensen konden meenemen.”

Klik hier voor meer informatie over de nieuwbouw.

Naar overzicht

Delen