Chantal werkt al twaalf jaar in Fred’s Kadoshop & kunstatelier van Prinsenstichting in Purmerend en deelt graag haar ervaring.

Vier dagen per week zorgt zij dat de winkel er netjes uitziet en helpt zij klanten. Chantal: “Ik kwam eerst stage lopen vanuit mijn opleiding bij Praktijk Onderwijs Waterland. Toen ik bij Fred’s kwam werken heb ik nog de opleiding voor verkoopmedewerker gevolgd. Als 18-jarig meisje was ik erg verlegen. Stap voor stap hebben mijn begeleiders me geholpen om steeds meer op te pakken. Nu bel ik klanten gewoon op als bestellingen binnen zijn.” Chantal kan inmiddels volledig zelfstandig allerlei winkelwerk doen.

Chantal: “Ik open de winkel, sta achter de kassa en maak de kassa op. Als artikelen binnen komen, check ik de pakbon en prijs de artikelen maar ik reken ook uit wat prijzen zijn voor nieuwe artikelen. Ik zorg ervoor dat de winkel en etalage er uitnodigend uitzien, help klanten en los probleempjes op. Wat ik het allerleukste vind? Het inrichten van de etalage en kasten. Wat doe ik symmetrisch/asymmetrisch en welke kleuren combineer ik? Dat maakt me blij! Zeker bij een nieuw seizoen als we de winkel omgooien. Met elkaar bedenken we het thema en een plan hoe we het uitvoeren en wie wat gaat doen.”

Astrid (begeleider van Chantal) vult aan: “Chantal heeft hier geleerd om samen te werken en voor zichzelf op te komen. Ook als zij een wat mindere klik voelt met een collega. Chantal werkt heel zelfstandig. Dat ik in de buurt ben, is voor haar voldoende!” Nederland Onbeperkt betekent voor Chantal: “Etaleren en presenteren bij Fred’s kadoshop maakt me blij.”