Stephanie is 22 jaar en woont thuis bij haar ouders samen met haar zus. Zij is ingeschreven voor een groepswoning waar zij zelfstandig kan wonen met begeleiding in de buurt. Zij is al ruim vier jaar te vinden in Fred’s Atelier en Kadoshop in Purmerend.

 

Stephanie vertelt: "Ik ben als stagiaire begonnen vanuit school en werk nu alweer twee jaar alle dagen in het atelier. Hier kan ik lekker bezig zijn want stil zitten is niets voor mij. Ik maak keramiek en schilder graag. Ik maak vrij werk maar werk ook in opdracht. De grootste uitdaging voor mij was het maken van een uil. Met hulp is me dat gelukt! Thuis ben ik altijd aan het tekenen. Het liefst teken ik dieren en landschappen. Ook hou ik van schrijven. Ik heb een laptop gekocht. Dat geeft inspiratie over romantiek, drama en fantasie. Dan komen er verhalen bij me naar boven die ik opschrijf. Ik wil ook graag een boek schrijven met mijn illustraties erbij."

"In Fred’s heb ik geleerd om aan mensen te vragen wat ik graag wil. Als er nieuwe mensen in het atelier komen, help ik hen graag. Ook wil ik nieuwe dingen leren. Ik hou wel van een uitdaging. Lukt het niet, dan vraag ik gewoon hulp."