Destheny woont thuis met een kleine en grote zus. Ze vertelt graag hoe zij het werken in Fred's en in het Activiteitencentrum Abel Tasmanplein ervaart.

Ze heeft stage gelopen bij Fred’s atelier in Purmerend. Sinds twee jaar werkt zij drie dagen in de week in het atelier. De andere dagen werkt ze op de Textielgroep in het Activiteitencentrum Abel Tasmanplein, op woensdag is ze vrij. Dan gaat ze sporten en logeert zij een nachtje in het logeerhuis.

Destheny maakt vooral keramiek: “Ik vind het leuk om keramiek te maken. Maar ik hou ook van tekenen en schilderen. Ik wil vooral bezig zijn. Voor mij is het moeilijk om dingen te begrijpen. Ik vind het lastig om op gang te komen maar als ik eenmaal begonnen ben en het leuk ga vinden, ga ik door.

Wat ik ook leuk vond was het meedoen aan een expositie in Zaandijk. Eerst vond ik dat spannend maar ik vond het toch ook wel leuk. Ik heb voor de expositie huisjes aan het water op een vierkant doek geschilderd. Tijdens de expositie ben ik erbij om te laten zien dat de schilderijen door kunstenaars van Fred’s zijn gemaakt.”